Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

CORONA update #20: Persconferentie 12 januari

13 januari 2021 21:45


Afgelopen dinsdag, 12 januari, is weer een corona-persconferentie geweest. De belangrijkste mededeling tijdens de persconferentie is dat de lockdown, zoals die tot en met dinsdag 19 januari van kracht is, met drie weken wordt verlengd tot en met dinsdag 9 februari.

Samengevat, gelden onderstaande maatregelen dus drie weken langer. In ieder geval tot en met dinsdag 9 februari:

  • Vanaf 18 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen. Als gevolg hiervan, kunnen seniorenteams in deze periode helaas niet trainen. 
  • Voor jeugd tot en met 17 jaar veranderd er niks. Jeugdspelers tot en met 17 jaar mogen in teamverband blijven trainen.
  • Binnensportlocaties sluiten. Dit geldt niet alleen voor senioren, maar ook voor jeugd. Trainingen en/of wedstrijden in een sporthal of gymzaal zijn dus ook voor jeugd niet toegestaan.

 

Belangrijk om nogmaals te benadrukken, zijn onderstaande algemene maatregelen die van kracht zijn:

  • Blijf thuis bij klachten. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Blijf thuis als iemand in je huishouden positief getest is op COVID-19.
  • Jeugd tot en met 12 jaar hoeft tot niemand afstand te houden. Ook niet voor of na een training.
  • Jeugd van 13 tot en met 17 jaar hoeft tijdens trainingen onderling geen afstand te houden. Zij dienen wel 1,5m afstand van volwassenen te houden. Voor en na trainingen, en tijdens rustmomenten dienen ook spelers onderling 1,5m afstand te bewaren.
  • Bij teams waarbij bovenstaande groepen gemengd zijn, gelden voor álle spelers de maatregelen zoals die van toepassing zijn op jeugd vanaf 13 jaar.
  • Ouders hebben geen toegang tot Sportpark Wolder. Ouders mogen kinderen wel naar een training brengen, maar dienen Sportpark Wolder (zonder uitstappen) weer direct te verlaten. Ook bij het ophalen dienen ouders in de auto te wachten.

 

Het volledige coronaprotocol is via deze link beschikbaar.

 

Bovenstaande maatregelen zijn een momentopname.  De huidige maatregelen kunnen altijd worden bijgesteld of aangepast. Het advies is om de website goed in de gaten te blijven houden voor eventuele wijzigingen.
Indien leden als gevolg van de huidige situatie niet willen trainen, respecteren wij ieders keuze hierin. Daarnaast respecteren wij het ook als teams zelf besluiten dat zij voorlopig niet willen trainen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!