Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

CORONA update #21: Persconferentie 23 februari

24 februari 2021 16:30


Afgelopen dinsdag, 23 februari, zijn tijdens de persconferentie een aantal (kleine) versoepelingen aangekondigd. Zo ook voor de sport. De versoepelingen gaan in vanaf woensdag 3 maart en gelden vooralsnog tot maandag 15 maart. Daarnaast in dit nieuwsbericht informatie over het al dan niet hervatten van de KNVB-competities.

Samengevat, gelden vanaf woensdag 3 maart onderstaande versoepelingen:

 • Sporten in teamverband wordt verruimd.  Kinderen, jongeren en jongvolwassenen (spelers) tot 27 jaar (dus tot en met 26 jaar) mogen weer sporten in teamverband. Hierbij geldt overigens nog steeds de beperking dat dit uitsluitend binnen de eigen vereniging is toegestaan.
 • Voor jeugd tot en met 17 jaar veranderd er niks.
 • Voor teambegeleiding (bijvoorbeeld (assistent)-trainers) geldt geen maximumleeftijd, maar het aantal aanwezigen moet hierbij wel zoveel mogelijk worden beperkt.
 • Binnensportlocaties blijven gesloten, zowel voor senioren als voor jeugd. 

 

Voor seniorenteams gelden onder deze maatregelen de volgende afspraken:

 • Vanaf woensdag 3 maart is sporten in teamverband weer toegestaan voor jongeren en jongvolwassenen tot en met 26 jaar.  Seniorenspelers vanaf 27 jaar mogen dus helaas niet deelnemen aan trainingen en hebben dus ook geen toegang tot Sportpark Wolder.
 • Teambegeleiding van 27 jaar en ouder dient 1,5m afstand te bewaren tot medebegeleiging én spelers. Teambegeleiding tot en met 26 jaar hoeft deze afstand niet te bewaren indien zij actief deelnemen aan een training. Hebben zij uitsluitend een begeleidersfunctie, geldt de 1,5m afstand weer wel. Probeer het aantal personen dat het team begeleid zoveel mogelijk te beperken.
 • Gedurende de periode dat de avondklok van kracht is, geldt een aangepast trainingsschema. Hierbij wordt zoveel mogelijk geprobeerd teams te kunnen laten trainen.
 • Indien door het bestuur wordt opgemerkt dat een team zich niet aan de maatregelen houdt, komen alle trainingen van dit (volledige) team te vervallen.
 • Indien Leonidas-W een waarschuwing op een boete krijgt naar aanleiding van het niet naleven van de geldende maatregelen, komen alle trainingen van het/de betreffende (volledige) team(s) te vervallen. Een boete kan door Leonidas-W eventueel worden verhaald op betreffende speler(s)/team(s).

 

Belangrijk om te blijven benadrukken, zijn onderstaande algemene maatregelen die van kracht zijn:

 • Blijf thuis bij klachten. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Blijf thuis als iemand in je huishouden positief getest is op COVID-19.
 • Kinderen (tot en met 12 jaar) hoeven tot niemand afstand te houden. Ook niet voor of na een training.
 • Jongeren (13 tot en met 17 jaar) en jongvolwassenen (18 tot en met 26 jaar) hoeven tijdens trainingen onderling geen afstand te houden. Zij dienen wel 1,5m afstand van volwassenen te houden. Voor en na trainingen, en tijdens rustmomenten dienen ook spelers onderling 1,5m afstand te bewaren.
 • Bij teams waarbij de leeftijdsgroepen kinderen en jongeren gemengd zijn, gelden voor álle spelers de maatregelen zoals die van toepassing zijn op jongeren.
 • Kleedfaciliteiten dienen gesloten te blijven. Het is dus niet toegestaan om voor en/of na de training kleedfaciliteiten te openen.
 • Toegang tot Sportpark Wolder is uitsluitend toegestaan voor leden die op dat moment training hebben, of begeleiding van de betreffende teams. Onder andere ouders hebben dus helaas geen toegang tot Sportpark Wolder. Zij mogen kinderen wel naar een training brengen, maar dienen Sportpark Wolder (zonder uitstappen) weer direct te verlaten. Ook bij het ophalen dienen ouders in de auto te wachten.

 

Het volledige coronaprotocol is via deze link beschikbaar.

 

Bovenstaande maatregelen zijn een momentopname.  De huidige maatregelen kunnen altijd worden bijgesteld of aangepast. Het advies is om de website goed in de gaten te blijven houden voor eventuele wijzigingen.
Indien leden als gevolg van de huidige situatie niet willen trainen, respecteren wij ieders keuze hierin. Daarnaast respecteren wij het ook als teams zelf besluiten dat zij voorlopig niet willen trainen.

 

Mogelijke hervattingen KNVB competities

Voor het al dan niet hervatten van de competities wordt er onderscheid gemaakt tussen de A-categorie en de B-categorie. Voor de B-categorie worden geen competities hervat en komen alle uitslagen dus te vervallen.  Ook in de A-categorie veldvoetbal wordt de competitie niet meer hervat, omdat teams (nog) niet volledig mogen trainen. Door het niet hervatten van de competities in de A-categorie zal er dit seizoen ook geen promotie/degradatieregeling worden toegepast, en zullen (her)indelingen voor volgend seizoen plaatsvinden op basis van de indeling bij aanvang van dit seizoen.

In plaats van officiële competities, is de KNVB voornemens om amateurverenigingen te ondersteunen in het spelen van wedstrijden, uiteraard zodra dit door de overheid weer wordt toegestaan. De KNVB zal in dit kader kleinschalige competities organiseren, de zogenoemde KNVB Regio Cup. De KNVB gaat er hierbij van uit dat alle teams die eerder ingeschreven hebben gestaan, ook deel zullen nemen aan de KNVB Regio Cup.  De nadere invulling van de KNVB Regio Cup, zoals het aantal teams per poule, hangt onder meer af van de tijd die dit seizoen nog beschikbaar zal zijn om wedstrijden te spelen.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “Na al die maanden wil iedereen dolgraag weer voetballen en wij willen hiervoor alle mogelijkheden benutten. Dus als het oppakken van de huidige competities geen optie meer is, dan kunnen de teams verder in de KNVB Regio Cup. We hopen dat eerst de volwassenen ook weer normaal mogen trainen. Veel van deze 600.000 voetballers zitten thuis en bewegen nauwelijks, terwijl sporten in de buitenlucht juist goed is voor de gezondheid en weerstand, zowel lichamelijk als geestelijk. Vervolgens willen we dat iedereen weer lekker wedstrijden kan spelen, want dat hebben we allemaal zo enorm gemist.”

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!