Het vijfde ten onder ondanks flinke aanvalsdrang

Datum

20 september 2020 9:30

Accommodatie

Onbekend

Het had zo mooi kunnen zijn. Het vijfde liet de beste 20 minuten van het seizoen zien in de eerste helft. Schimmert 3 werd helemaal zoek gespeeld. In scoren hadden we echter weinig trek. De enige goal moest zelfs van een centrale verdediger komen; Ruben van der Woeij. Een prima corner van Ollie wist Ruben tegendraads in te koppen. De rest van de 15 kansen werden om zeep geholpen door de 6e eindpass te geven en pogingen om de bal over de lijn te lopen. De oude voetbalwet, als jezelf niet scoort dan doet je eigen teamspeler dat wel. Patrick Blokker kon een hoge voorzet alleen nog maar koppen. Hij kopte echter de verkeerde richting op 1-1. Tevens de ruststand. De eerste helft was zo goed dat het uiteindelijk heel slecht was vanwege alle verkwiste kansen.

Efficiënter moest het in de 2e helft. Marvin Hartmans kon het net niet vinden, met uitzondering van zijn afgekeurde goal. Onze ervaren en bonkende spits staat al een tijdje droog. Roel Voorst die zijn sabbatical deze week afsloot kwam binnen de lijnen. Zijn afwezigheid de afgelopen maanden was niet terug te zien op het veld. Hij speelde een puike wedstrijd met meerdere gevaarlijke corners.
Na vloeren van Bart van den Boorn wees de scheids resoluut naar de stip. Onze penalty specialist Josh mocht weer aanleggen en liet zijn specialiteit weer zien: 2-1.

Patrick Blokker had deze wedstrijd de beste aanvaller van Schimmert tegenover hem. Ondanks een paar slimme aanvallen vanuit de rechterkant kon hij dit niet compenseren tegen de nummer 10 van Schimmert 2-2. Trainer Guyan Beks zag geen andere mogelijkheid om hem te wisselen voor Yves Meertens. Yves kreeg één opdracht; de nummer 10 stoppen. Blijkbaar waren de spelinstructies niet duidelijk en uiteindelijk stond Blokker wederom tegen de nummer 10. We bleven kloppen aan de deur bij Schimmert, er deed helaas niemand open. We klopten meer een eitje. Wederom kregen we pingel toegewezen. Ollie wist het spelbeeld voort te zetten; het verneuken van kansen. De keeper van Schimmert pareerde zijn inzet met gemak. Dit was het keerpunt in de wedstrijd, Schimmert bleef aandringen en schoot keihard in de rechterbovenhoek. Iets waar wij nog iets van kunnen leren. Eindstand 2-3. Aan Bart Vaasen lag het vandaag in ieder geval niet. Hij speelt al weken constant en heeft zijn passes een flinke upgrade gegeven. Onze snelle aanvaller Neus krijgt komende week misselijkheid tabletten en kan hij wellicht langer dan 45 minuten spelen. Samenvattend kunnen de titelaspiraties de koelkast in en moeten we maar eens bij ons zelf te rade gaan wat we willen en wat we kunnen.