Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

CORONA protocol

LAATSTE UPDATE: Maandag 29 november 2021

NB: Daar waar gesproken wordt over kinderen, jongeren, jongvolwassenen en volwassenen, gelden onderstaande leeftijdscategorieën. Indien teams en/of groepen bestaan uit spelers behorende tot meerdere leeftijdsgroepen, gelden voor álle spelers de maatregelen zoals die van toepassing zijn op de oudste leeftijdscategorie.

 • Kinderen: tot en met 12 jaar
 • Jongeren: 13 tot en met 17 jaar
 • Jongvolwassenen: 18 tot en met 26 jaar
 • Volwassenen: 27 jaar en ouder

 

Algemene regels

 • Blijf thuis indien je een van de volgende (ook milde) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 • Blijf thuis als iemand in je huishouden positief getest is op het COVID-19 virus.
 • Hoest en nies in je elleboog, vermijd het aanraken van je gezicht en schud geen handen (geef in plaats daarvan een "boks").
 • Was je handen thuis zowel vóór als ná de training.
 • Volg altijd de aanwijzingen op van de organisatie, bijvoorbeeld trainers, begeleiders en bestuursleden.


Bezoek Sportpark Wolder

 • Sportpark Wolder is gesloten tussen 17:00 en 5:00. Het is dus niet toegestaan om na 17:00 uur te trainen of wedstrijden te spelen.
 • Bezoek aan Sportpark Wolder is beperkt toegestaan. Specifieke informatie hierover is te vinden onder wedstrijden, trainingen en kantine.
 • Het aantal voetballers en teambegeleiders mag niet groter zijn dan noodzakelijk is voor de voetbalactiviteit (training, oefenwedstrijd, wedstrijd).
 • Er kunnen looproutes of eenrichtingsverkeer gelden op Sportpark Wolder. Deze maatregelen dienen door iedereen opgevolgd te worden.
 • Op kinderen na, dient iedereen op Sportpark Wolder 1,5m afstand tot elkaar te houden. Uitzondering hierop zijn sporters, die tijdens het sporten geen afstand hoeven te houden. Dit geldt uitsluitend tijdens het sporten. Direct voor en na het sporten en tijdens rustmomenten geldt deze basisregel weer wel.

 

Wedstrijden 

Wedstrijden kunnen, vooralsnog, gewoon doorgang vinden. De enige beperking is dat publiek niet langer is toegestaan. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die noodzakelijk zijn voor de doorgang van een wedstrijd, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, (noodzakelijke) vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders. Helaas zijn ouders bij thuiswedstrijden voorlopig niet toegestaan. Ouders mogen hun kinderen wel tot aan het veld of kleedlokaal brengen, maar mogen daar niet blijven. Aan het eind van de wedstrijd mogen ouders helaas niet op het veld wachten totdat deze is afgelopen, omdat zij dan als publiek worden aangemerkt. Wacht dus bijvoorbeeld in de kantine (met CTB) of in de auto.
NB: Het is niet toegestaan om wedstrijden te spelen na 17:00!

 

Jeugdtrainingen 

Jeugdtrainingen kunnen gewoon doorgang vinden. Toegang is uitsluitend toegestaan voor spelers en noodzakelijke begeleiders, zoals trainers. Ouders mogen ook tijdens trainingen helaas niet worden toegelaten. Ouders die hun kinderen brengen tijdens trainingen, mogen hun kinderen wel tot aan het veld brengen, maar moeten helaas het veld weer direct verlaten. Aan het eind van de training mogen ouders helaas ook niet op het veld wachten totdat deze is afgelopen, omdat zij dan als publiek worden aangemerkt. Wacht dus svp in de auto, op de parkeerplaats. Uitzondering hierop zijn ouders van kinderen met een beperking, die nodig zijn om het kind te kunnen laten sporten. In verband met veiligheid na trainingen (in het donker) adviseren we trainers om het volledige team mee te nemen naar de parkeerplaats om te voorkomen dat (jonge) jeugdleden over de parkeerplaats rennen.
NB: Trainingen zijn niet toegestaan na 17:00!


Seniorentrainingen 

Ook seniorentrainingen kunnen gewoon doorgang vinden. Publiek is echter niet toegestaan, alleen sporters en noodzakelijke begeleiders, zoals trainers mogen hierbij aanwezig zijn.
NB: Trainingen zijn niet toegestaan na 17:00!


Gebruik kleed- en douchefaciliteiten

Het gebruik van kleed- en douchefaciliteiten is toegestaan. Hierbij geldt wel de beperking dat sporters van 18 jaar en ouder dienen te beschikken over een geldig coronatoegangsbewijs (CTB). Meer informatie over het CTB is te vinden onder coronatoegangsbewijs.

 

Gebruik kantine

De kantine mag open blijven en is, in principe, nog steeds voor iedereen toegankelijk. Hierbij gelden wel enkele beperkingen:

 • Vanaf 13 jaar is een CTB verplicht om toegang te krijgen tot de kantine.
 • Een vaste zitplaats is verplicht.
 • De kantine sluit om 17:00 uur. Helaas betekent dit dat de kantine niet geopend is tijdens doordeweekse wedstrijden.
 • Betalen dient zoveel mogelijk contactloos te gebeuren.


Gebruik van materialen

 • Zorg dat er tijdens het sporten zo min mogelijk materialen gedeeld hoeven te worden.
 • Gebruik zoveel mogelijk alleen eigen materialen (denk aan bidons, drinkflessen, keepershandschoenen, etc).
 • Neem je eigen (gevulde) bidon mee om uit te drinken. Op locatie vullen is niet (altijd) mogelijk. Met de huidige maatregelen is dit überhaupt niet toegestaan.
 • Er is maximaal één persoon tegelijk aanwezig in de materiaalcontainer. In het ballenhok maximaal drie personen tegelijk.

 

Coronatoegangsbewijs

Bij gebruik van binnenfaciliteiten is een CTB verplicht, zowel voor toegang tot de kantine als gebruik van kleedfaciliteiten. Het CTB is verplicht voor personen vanaf 13 jaar die een bezoek willen brengen aan de kantine, en voor personen vanaf 18 jaar die toegang willen tot alle overige binnenfaciliteiten zoals kleedlokalen. Heb je geen CTB, dan heb je helaas geen toegang tot de gewenste binnenfaciliteiten.

 

In bepaalde gevallen is een CTB niet nodig:

 • Indien je onderdeel bent van de staf van een (uit)team: trainers, grensrechters, teammagers, leiders en verzorgers.
 • Als je als vrijwilliger actief bent op Sportpark Wolder.
 • Als je als scheidsrechter aanwezig dient te zijn voor het leiden van een wedstrijd.

 

 

Wat te doen bij klachten?
Heb je klachten die kunnen wijzen op het coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Blijf vervolgens thuis totdat je de uitslag van de test hebt ontvangen. Deelnemen aan activiteiten is niet toegestaan vanaf het moment dat een test wordt aangevraagd, tot minimaal het moment dat de uitslag bekend is. Een afspraak maken voor een test kan online (www.coronatest.nl) of telefonisch (0800-1202), dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur. Laat je trainer weten dat je een coronatest hebt aangevraagd. Laat de trainer ook weten wat de uitslag van de test is.


Wat te doen bij een coronatest?
Als je je hebt laten testen, blijf je thuis totdat de uitslag bekend is. Als je ook koorts hebt, of benauwd bent, dan blijven ook je huisgenoten thuis totdat de uitslag bekend is. Andersom geldt dan natuurlijk dat je thuisblijft als huisgenoten zich hebben laten testen en koorts hebben of benauwd zijn.
Als de uitslag negatief is, en je dus geen infectie hebt, mag je weer naar buiten en dus deelnemen aan activiteiten. Indien de klachten niet overgaan, erger worden of indien je nieuwe klachten krijgt, bel dan de huisarts.
Als de uitslag positief is, blijven jij en je huisgenoten thuis in isolatie. Je mag pas uit isolatie als er meer dan 24 uur geen klachten meer zijn die passen bij corona én het minimaal 7 dagen geleden is dat je ziek werd. Bij een verminderde weerstand geldt dat het minimaal 14 dagen geleden moet zijn dat je ziek werd. Meer info: https://lci.rivm.nl/informatiepatientthuis
Meld een positieve test ook bij je trainer! Trainers wordt gevraagd om een positieve test ook kenbaar te maken aan de spelers (en ouders) van het team en het bestuur. Iedereen wordt hierbij verzocht om, in het kader van de AVG, vertrouwelijk met deze informatie om te gaan.
Indien een van je huisgenoten positief wordt getest op corona, is het van belang om 10 dagen in thuisquarantaine te blijven. Meer info: https://lci.rivm.nl/informatiebriefhuisgenootthuis


Gevolgen voor de rest van het team bij een positieve test
Bij een positieve test binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. In de meeste gevallen zal de GGD teamgenoten zien als “overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan activiteiten, maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de klachten optreedt. Neem hierin svp je verantwoordelijkheid!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!