Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Vrouwen- en meidenvoetbal Maastricht

31 januari 2021 10:00


Leonidas-W is hiel gruts dat veel meisjes en vrouwen (actief) lid zijn van onze vereniging.
Van de ruim 600 Leonidas-W leden zijn er al 96 sportieve meisjes en vrouwen, allebonneur.

Als we naar de vrouwelijke sportleden bij de Maastrichtse voetbalverenigingen kijken dan is Leonidas-W zelfs al enkele jaren de vereniging met de meeste actieve vrouwelijke leden, bijna 100 van de totaal 425 voetbalsters in Maastricht spelen bij Leonidas-W!

En Leonidas-W wil onze voetbalvrouwen en -meiden dan ook graag behouden en liefst mogelijk het aantal vrouwen teams verder uitbreiden. Maar Leonidas-W geeft onze voetbalsters ook de gelegenheid om zichzelf voetbaltechnisch verder te ontwikkelen.

De vier grote Maastrichtse voetbalverenigingen (vv Scharn, SC Jekerdal, RKHSV en Leonidas-W) zijn medio 2019 een samenwerkingsovereenkomst aangegaan: de Commissie Voetbalmeiden Maastricht. Onze Leonidas-W jeugdleider Corné van Zuylen is namens Leonidas-W een van de Commissieleden. We hebben in de samenwerking afgesproken om twee Leonidas-W afgevaardigden te leveren. Als een Leonidas-W lid interesse heeft dan graag snel aanmelden bij Corné van Zuylen en/of Jan Meertens.

 

De vier genoemde Maastrichtse voetbalverenigingen hebben voor het vrouwenvoetbal in december 2020 een extra stap gezet door een Stichting Vrouwenvoetbal Maastricht (VVM als spiegelbeeld van MVV) met een prominente Raad van Advies op te richten.

Onze Leonidas-W voorzitter Jan Meertens is bestuurslid (als afgevaardigde van de 4 samenwerkende voetbalverenigingen) en tevens penningmeester van deze stichting VVM, die zoals het persbericht dat hieronder staat het vrouwenvoetbal in Maastricht verder gaan promoten en faciliteren.

De Stichting VVM met RvA gaat haar diensten, ervaring en netwerk inzetten ten behoeve van de Commissie Voetbalmeiden in Maastricht.

 

Het vrouwenvoetbalvoetbal in Maastricht krijgt een verdere impuls door de oprichting van de Stichting VVM met een eigen Raad van Advies.

Op peildatum 01.11.2020 zijn in Maastricht volgens de KNVB totaal 425 spelende vrouwen actief (282 jeugd en 143 19+). Bij de vier samenwerkende Maastrichtse voetbalverenigingen zijn hiervan 274 vrouwen actief (Leonidas-W 96, RKHSV 77, SC Jekerdal 61 en vv Scharn 40).

 

STICHTING VROUWENVOETBAL MAASTRICHT OPGERICHT

Met de oprichting van de Stichting Vrouwenvoetbal Maastricht (VVM) in december 2020 wordt een nieuwe mijlpaal bereikt in de geschiedenis van het Maastrichtse vrouwenvoetbal en een stap gezet naar een verdere professionalisering ervan. De Stichting VVM komt niet in de plaats van de Commissie Voetbalmeiden Maastricht van de vier vermelde voetbalverenigingen, maar gaat ten dienste van deze samenwerking én het totale vrouwenvoetbal in Maastricht functioneren.

Een start werd in de zomer van 2019 gemaakt toen de vier grootste amateurclubs, SC Jekerdal, RKSV Leonidas-W, vv Scharn en RKHSV, een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van meisjes-/vrouwenvoetbal afsloten. De ontwikkeling hiervan kreeg meteen een impuls.

 

Behalve het samenwerkingsverband is er nu in Maastricht ook een stichting, die zich ten doel gesteld heeft: het beoefenen en bevorderen van het meisjes- en vrouwenvoetbal. Daartoe wordt de samenwerking gezocht met én tussen de amateurvoetbalclubs en Betaald Voetbal Organisaties op de onderdelen meisjes- en vrouwenvoetbal. Verder wil men zelf evenementen op het gebied van de vrouwenvoetbalsport organiseren.

Het stichtingsbestuur bestaat uit :

Voorzitter drs. Ger Beckers (SC Jekerdal en scout vrouwenvoetbal Bayern München/KNVB),

Secretaris prof. dr. Yasin Temel (Hoofd Neurochirurgie MUMC en Hoogleraar UM),

Penningmeester Jan Meertens (voorzitter RKSV Leonidas-W en burgerraadslid SPM),

de leden Kaatje Jansen (Directeur Sportcommitment) en

drs. Liesbeth van Vliet-Kruisifikx (Coördinator Studentensportverenigingen UM en Sportraad MUSST).

 

Prominente steun voor Maastrichts Vrouwenvoetbal

De onlangs opgerichte Stichting Vrouwenvoetbal Maastricht (VVM) heeft zich meteen verzekerd van de steun van een aantal prominente vertegenwoordigers uit het brede maatschappelijke leven. Zij vormen de Raad van Advies, die voor de ontwikkeling en kwaliteitsborging van de missie van de stichting gewenst is. Op basis van hun rijke kennis en ervaring adviseren en ondersteunen de leden de stichting. De Raad van Advies is samengesteld uit:

mr. Halime Celik, letselschade-advocaat bij Boumans Letselschade Advocaten;

drs. Vivianne Heijnen, wethouder Economie Gemeente Maastricht;

Leontien Mees, directeur Maastricht Marketing;

Helen Mertens, voorzitter Raad van Bestuur Maastricht UMC+;

drs. Fabienne Nijsten, presentator (o.a. L1)/dagvoorzitter;

Paul Penders, projectmanager Naga Solar, voormalig algemeen directeur MVV Maastricht en

Nicole de Rouw Msc, manager vakgroep heelkunde Zuyderland.

 

De doelstelling van de Raad van Advies is:

  • Waarborgen van kwaliteit; gebruik maken van de kennis, expertise en ervaring van deskundigen, opdat de kwaliteit van het beleid van de Stichting Vrouwenvoetbal Maastricht zoveel mogelijk gewaarborgd is en blijft.
  • Versterking van organisatie, netwerk en activiteiten; de visie en missie van de stichting verder vertalen binnen netwerken en bij activiteiten.
  • Transparantie en legitimatie; het zonder winstoogmerk opereren bij het te voeren beleid, activiteiten initiëren en een platform vormen om voetbalclubs op het gebied van vrouwenvoetbal te stimuleren en uit te dagen.

 

Jan Meertens,

Voorzitter RKSV Leonidas-W

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!